Ooglidcorrectie

Verlangt u naar een frisse uitgeruste blik? Heeft u last van overhangende oogleden, wallen of afhangende wenkbrauwen? In dat geval kan een ooglidcorrectie een passende oplossing voor u zijn. Bij Oogziekenhuis Focuskliniek worden ooglidcorrecties uitgevoerd door zeer ervaren specialisten en naar grote tevredenheid van de klanten.

Cosmetisch spelen de oogleden een erg belangrijk rol, aangezien de stand van de oogleden zeer bepalend is voor de uitdrukking van uw gezicht. Door hangende oogleden kunt u er moe of nors uitzien, ook als u dat helemaal niet bent. Bovendien kunnen de bovenoogleden uw zicht beperken, dit kan leiden tot klachten van vermoeidheid en hoofdpijn. Gelukkig kan door middel van een ooglidcorrectie, wat feitelijk een kleine behandeling is, groot resultaat geboekt worden. U ziet er dan weer frisser, jonger en opgewekter uit.

Waarom Oogziekenhuis Focuskliniek?

  • Wij hebben al meer dan 25 jaar specialistische ervaring op het gebied van cosmetische ooglidchirurgie.
  • Wij realiseren een natuurlijk resultaat, geen verandering van uiterlijk op een onnatuurlijke manier.
  • Bij ons bent u geen nummer. Zowel bij de intake, tijdens de operatie als bij de nacontrole nemen wij graag de tijd voor u.
  • Wij maken onderdeel uit van het gerenommeerde Oogziekenhuis Rotterdam en zodoende kunt u bij ons 24 uur per dag en 365 dagen per jaar terecht voor vragen en nazorg. Dat maakt ons uniek.
  • Onze expertise en chirurgische vaardigheden worden landelijk zeer gewaardeerd door collega-oogartsen, dermatologen en plastisch chirurgen. Zo stuurt men complexere ingrepen aan ons door en fungeren wij als landelijk verwijscentrum. Dat maakt ons uitermate bedreven in deze chirurgische technieken.
  • In tegenstelling tot veel andere behandelcentra opereren wij in klasse 1 operatiekamers waardoor maximale steriliteit is gewaarborgd.
Met andere woorden: als u besluit tot een ooglidcorrectie, dan bent u bij ons aan het juiste en meest betrouwbare adres.

Bij een ooglidcorrectie wordt een teveel aan huid en eventueel ander weefsel verwijderd. Ook kan de vorm van het ooglid verfraaid worden. Zo krijgt u de frisse oogopslag waar u van droomt. De operatie wordt verricht door prof. dr. A.D.A. (Dion) Paridaens. Hij is werkzaam in zowel Oogziekenhuis Focuskliniek als in Het Oogziekenhuis Rotterdam en is een zeer ervaren en internationaal bekende oculoplastisch chirurg (oogarts gespecialiseerd in ooglidchirurgie) die deze ingrepen al vele jaren toepast. Hij heeft al vele duizenden tevreden klanten behandeld. Niet voor niets scoort hij op Zorgkaart Nederland een 9,3; klik hier.

Om te kijken of u geschikt bent voor een ooglidcorrectie, kunt u telefonisch of via de e-mail een adviesgesprek aanvragen . Wij bellen u binnen drie werkdagen terug om een afspraak met u in te plannen.

Het adviesgesprek

Het adviesgesprek vindt plaats met prof. dr. A.D.A. (Dion) Paridaens, nationaal en internationaal gewaardeerd specialist op het gebied van ooglidchirurgie. Tijdens het adviesgesprek stelt hij samen met u vast of een ooglidcorrectie bij u kan worden uitgevoerd en welke behandeltechniek voor u het meest geschikt is. Ook wordt met u besproken in hoeverre het effect van de ooglidcorrectie voldoet aan uw verwachtingen. Vervolgens neemt hij een aantal algemene medische zaken met u door, zoals uw medisch verleden, uw medicijngebruik en eventuele allergieën. Aansluitend heeft u een gesprek met een van onze assistentes over de praktische zaken betreffende de behandeling. Na het adviesgesprek bent u volledig geïnformeerd en kunt u tot een weloverwogen besluit komen. Het adviesgesprek duurt ongeveer een halfuur.

De kosten voor een adviesgesprek bedragen €100,-. Indien u overgaat tot behandeling, wordt dit bedrag in mindering gebracht bij de uiteindelijke afrekening.

Prijzen

Wij attenderen u erop, dat cosmetische behandelingen meestal door uzelf betaald moeten worden en niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. U kunt de prijzen terugvinden op onze prijzenpagina. 

De kosten voor een adviesgesprek bedragen € 100,-.

Soorten behandelingen

Er zijn verschillende ooglidcorrecties mogelijk: correctie van de bovenoogleden, onderoogleden en/of wenkbrauwen.

Correctie van de bovenoogleden
Bij een bovenooglidcorrectie wordt het teveel aan huid verwijderd, al dan niet in combinatie met overtollig vetweefsel. De behandeling geeft een aanzienlijke verbetering van de uitstraling en een frisse blik. Daarnaast zijn in de meeste gevallen klachten zoals vermoeide ogen verdwenen. Correctie van de bovenoogleden is mogelijk zonder litteken.

Correctie van de onderoogleden
Wallen geven een storende vertekening die vaak doorloopt van de oogleden, over de oogkasrand tot in de wang. In sommige gevallen is een correctie van alleen het onderooglid voldoende. De behandeling geeft een aanzienlijke verbetering van de uitstraling en een frisse blik. Daarnaast zijn in de meeste gevallen klachten zoals vermoeide ogen verdwenen.

Wenkbrauwcorrectie

Wenkbrauwen kunnen gaan verzakken wanneer u ouder wordt en de elasticiteit van de voorhoofdshuid afneemt. Hierdoor kunt u problemen met uw zicht krijgen. Een vermoeide en sombere indruk is ook een veel gehoorde klacht bij laaghangende wenkbrauwen.

Een wenkbrauwcorrectie kan de oplossing zijn als alleen het buitenste deel van de wenkbrauw is uitgezakt. Bij deze behandeling wordt het teveel aan huid boven de wenkbrauw verwijderd. De wenkbrauwen komen zo hoger te staan. Voor het best mogelijke resultaat wordt deze behandeling vaak uitgevoerd in combinatie met een boven- en/of onderoogledencorrectie.

De behandeling

De behandeling voor een boven- of onderooglid duurt ongeveer drie kwartier. Indien een boven- en onderooglidcorrectie worden gecombineerd is de behandeltijd anderhalf uur.

Voorafgaand aan de behandeling maken we een foto. De oogarts markeert met een viltstift welk deel van de huid in het ooglid kan worden verwijderd. Hierna worden injecties met plaatselijke verdoving gegeven. Deze zijn te vergelijken met verdovingsprikken bij de tandarts. Na de verdoving voelt u weinig of niets meer van de behandeling. Uw gezicht wordt gereinigd met zeep en u krijgt steriele doeken over u heen; uw gezicht wordt niet afgedekt. De oogarts verwijdert het teveel aan huid. Tijdens de behandeling vraagt de oogarts af en toe om hem aan te kijken, om het effect en de symmetrie te beoordelen. Aan het einde van de behandeling wordt de wond gehecht met een dunne doorlopende hechting. We gebruiken hiervoor geen zelfoplossende hechtingen, omdat die reageren met de huid, waardoor de littekens minder mooi worden. Na de ooglidcorrectie krijgt u gedurende 15 minuten een ijsbril op en doen wij een laatste controle. Wanneer alles in orde is, kunt u naar huis. U krijgt geen verband op de ogen en uw gezichtsvermogen blijft normaal. 

Na de behandeling zijn de oogleden gezwollen en soms blauw. Soms zakken de blauwe plekken uit in de onderoogleden en  treedt er ook tijdelijk zwelling van de onderoogleden op. De zwelling trekt meestal binnen één week weg, de blauwe plekken verdwijnen binnen twee weken.
De hechtingen worden na vijf tot zeven dagen verwijderd.

Het resultaat

Na twee maanden is het eindresultaat zichtbaar. Van dit eindresultaat maken wij een foto.

Informatievideo ooglidcorrectie

Oogziekenhuis Focuskliniek in maandblad 'Margriet'

In Margriet nummer 34 beantwoordt oculoplastisch chirurg Dion Paridaens 9 vragen over een ooglidcorrectie. Lees het artikel hier.

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen