Kwaliteit

Kwaliteit en veiligheid staan bij Oogziekenhuis Focuskliniek voorop. Onze oogartsen en optometristen zijn gecertificeerd en werken volgens de landelijk gestelde kwaliteitsnormen. Oogziekenhuis Focuskliniek is ZKN-gecertificeerd . Alle oogartsen die refractiechirurgie verrichten, zijn lid van het NOG en het NGRC. Onze oculoplastisch chirurgen zijn lid van het NOG, de DOS (Dutch Orbital/Oculoplastic Society) en ESOPRS (European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery). 

Op basis van resultaten van wetenschappelijk onderzoek worden behandelingen (verder) ontwikkeld, waardoor ze bijvoorbeeld veiliger en minder pijnlijk zijn. Ook worden nieuwe behandeltechnieken ontwikkeld. Onze kliniek draagt zowel kennisinhoudelijk als financieel bij aan wetenschappelijk onderzoek. Dit wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd door het Rotterdams Oogheelkundig Instituut en gefinancierd door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Oogziekenhuis - Prof. dr. Flieringa.

NOG

Al onze oogartsen zijn aangesloten bij het NOG: Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap. Dit is de beroepsvereniging van de Nederlandse oogartsen.

NGRC

Al onze oogartsen die ooglaserbehandelingen en lensimplantaties verzorgen zijn lid van het Nederlands Gezelschap voor Refractiechirurgie (NGRC); een subwerkgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). Het NGRC stelt zich ten doel de kwaliteit van de refractiechirurgie in Nederland te bewaken en te bevorderen. De leden van het NGRC zijn oogartsen die zich bezighouden met het uitvoeren van refractiechirurgische ingrepen in Nederland en zijn tevens lid van het NOG.

Belgian Society of Cataract and Refractive Surgeons (BSCRS)

Een aantal oogartsen heeft de Belgische nationaliteit en werkt zowel in België als in Nederland. Deze oogartsen zijn lid van de Belgian Society of Cataract and Refractive Surgeons (BSCRS). De BSCRS bewaakt en bevordert de kwaliteit van de refractiechirurgie in België.

Dutch Orbital Society

De Dutch Orbital Society is de Nederlandse subwerkgroep van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) die de kwaliteit van de orbitale en oculoplastische chirurgie in Nederland bevordert en in de gaten houdt. De leden van het OCPC zijn oogartsen die orbitale en oculoplastische ingrepen in Nederland verzorgen. Verder zijn de oogartsen actief binnen de European Society of Ophthalmic Plastic & Reconstructive Surgery.

ZKN-Keurmerk

Oogziekenhuis  Focuskliniek is aangesloten bij Zelfstandige Klinieken Nederland. Zelfstandige klinieken met het ZKN-keurmerk staan garant voor een geborgde kwaliteit van medische zorg, een snelle efficiënte en persoonlijke behandeling.

Algemene voorwaarden

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen