Oogziekenhuis Focuskliniek behaalt wederom het ZKN-keurmerk

Oogziekenhuis Focuskliniek heeft wederom het ZKN-keurmerk (Zelfstandige Klinieken Nederland) behaald. Deze is behaald na een uitgebreide toetsing door het onafhankelijke kwaliteitsinstituut KIWA. Hier zijn we  als kliniek natuurlijk supertrots op. Het resultaat van jarenlange hoge kwaliteit op het gebied van ooglaseren, ooglidchirurgie en implantlenzen.

Over het ZKN-keurmerk

ZKN staat voor Zelfstandige Klinieken Nederland, sinds 1990 de branchevereniging voor zelfstandige klinieken die medisch specialistische zorg leveren. Het ZKN-keurmerk staat voor medische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg.

Klinieken met een keurmerk van ZKN voldoen aan zeer strenge eisen. Het ZKN-keurmerk krijg je daarom niet zomaar. De klinieken worden jaarlijks door onafhankelijke certificeringsinstanties getoetst. Er wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit en professionaliteit van het medisch personeel, de behandeling, de intake, de veiligheid van de apparatuur, infectiepreventie, wachttijden, nazorg en klanttevredenheid. Uw behandeling moet namelijk van het hoogste niveau zijn en dat ook blijven. Meer weten over ZKN? Kijk dan op: https://www.zkn.nl/.

 

U weet dat u goed zit bij een kliniek met het ZKN-keurmerk.
De Focuskliniek staat voor kwaliteit en veiligheid, aandacht en expertise.

Artsen van Oogziekenhuis Focuskliniek spreken op het NOG 2019

NOG-Nederlands-Oogheelkundig-Gezelschap-Oogziekenhuis-Focuskliniek.jpeg

Van 27 t/m 29 maart 2019 vindt de 213jaarvergadering van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) plaats in het MECC in Maastricht. 


Kennis en kunde staat bij Oogziekenhuis Focuskliniek voorop. Voor ontwikkeling van de kwaliteit van de zorg zijn vier van onze zes artsen van de Focuskliniek deze dagen aanwezig om hun kennis te delen. De volgende artsen van Oogziekenhuis Focuskliniek staan op de sprekerslijst: drs. J. van Rooij, drs. M. Manzuli, drs. A. Geerards en dr. D. Paridaens.

Het NOG

Het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap is een jaarlijks congres voor oogartsen in Nederland. Voor oogartsen is het NOG een inhoudsdeskundige en betrouwbare partner en faciliteert hun in de uitvoering van het vak. Het NOG zet haar kwaliteiten in om het belang van goed zien, zowel voor de patiënt als voor de maatschappij, bij iedereen onder de aandacht te brengen. 

Bovenooglidcorrectie bij Aziatische mensen

Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, vertelt u in dit artikel meer over de ‘Aziatische bovenooglidcorrectie’.
Aziatische ooglidcorrectie

Een ‘Aziatische ooglidcorrectie’, ook wel dubbele ooglidcorrectie genoemd, is een cosmetisch chirurgische methode om de huid van het bovenste ooglid te reconstrueren en vaak ook deels te verwijderen. Hierbij wordt een vouw gemaakt daar waar deze van nature ontbreekt.


Natuurlijke uitstraling

Wij streven naar een natuurlijke uitstraling na een ooglidcorrectie. In dit geval kunnen foto’s van vroeger, zo rond de leeftijd van 20-25 jaar, een goed beeld geven van het natuurlijke aspect van de oogleden en wenkbrauwen. Zo kan voorkomen worden dat er teveel weefsel wordt verwijderd en er zo een onnatuurlijke uitstraling ontstaat.

Voor-de-operatie-Aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 1. Voor de operatie (preoperatief)
Na-de-operatie-Aziatische-bovenooglidcorrectie.jpg
Figuur 2. Na de operatie (postoperatief)

Belang van ervaring en opleiding

Het is van belang dat de arts die de operatie uitvoert een speciale expertise op dit gebied heeft. Oculoplastisch chirurgen zijn oogartsen die in ooglidchirurgie gespecialiseerd zijn en de relatie tussen oog en ooglid goed begrijpen. Voor de operatie wordt een inschatting gemaakt van de verschillende aspecten van het ooglid. Tijdens deze inschatting wordt er ook gekeken naar tekenen van droge of natte ogen, om oogklachten na de ingreep te voorkomen.

Ervaring van Oogziekenhuis Focuskliniek

Oogziekenhuis Focuskliniek heeft ruime ervaring met ooglidchirurgie, ook met de Aziatische ooglidchirurgie. Dr. Paridaens, Oculoplastisch chirurg bij Oogziekenhuis Focuskliniek, heeft meer dan 35.000 oculoplastische ingrepen gedaan. Patiënten worden regelmatig naar hem verwezen uit heel Nederland maar ook daarbuiten. Het team van Oogziekenhuis Focuskliniek zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt in een fijne en professionele omgeving. Wij vinden het belangrijk dat u zo min mogelijk pijn en angst ervaart en doen ons uiterste best om hiervoor te zorgen.

Duur van ingreep 

De operatie zelf van beide bovenoogleden duurt ongeveer 45 minuten. Met aftekenen, uitleg en het koelen na de operatie erbij moet u rekenen op een tijdsduur  van 2 uur.

Meer informatie over Aziatische bovenooglidcorrectie

Wilt u meer informatie over de ingreep zelf? Klik dan hier om het volledige artikel van dr. Paridaens op zijn website te lezen. Heeft u na het lezen van deze artikelen behoefte aan meer informatie? Dan kan u altijd terecht bij Oogziekenhuis Focuskliniek.

Virtuele tour door Oogziekenhuis Focuskliniek

Foto: Virtuele tour, binnenkijken bij Oogziekenhuis Focuskliniek

Wilt u voor uw bezoek aan Oogziekenhuis Focuskliniek alvast een virtueel kijkje nemen in de kliniek? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar hoe de kliniek er van binnen uit ziet en wat er in iedere ruimte gebeurt?

Hoe werkt het?

Klik op de knop hieronder,  klik vervolgens op de ‘play’-knop links onderaan in beeld en de 3D-tour start direct.

Prettige feestdagen en een gezond & stralend 2019!

 Medewerkers en specialisten Oogziekenhuis Focuskliniek proosten op een gelukkig en stralend 2019!

Namens het team van Oogziekenhuis Focuskliniek wensen wij u prettige feestdagen en een gezond & gelukkig 2019! Scherp zicht of een frissere blik in het nieuwe jaar? Wij helpen u graag. 


Maak hier een afspraak voor een gratis quickscan (oriënterend onderzoek): 

Afspraak maken

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Deze melding niet meer tonen